Sosyal Medya

Coğrafyamız

Suudi Arabistan’da silahlı çatışma

Ülkenin doğusunda Şii azınlığın sık sık protesto gösterisi düzenlediği Avamiye kentinde çıkan silahlı çatışmada ikisi polis dört kişi öldü.



Suudi Arabistan Ä°çiÅŸleri Bakanlığı sözcülüÄŸünden yapılan açıklamaya göre, Avamiye’de polisin daha önce kent sakinleri ve polislerin üzerine ateÅŸ açan kiÅŸileri gözaltına almak istemesi sonucu çatışma çıktı.

Çatışmada polis tarafından aranan Ahmed Faraj ve Hüseyin Madan’la birlikte iki polis hayatını kaybetti. Ayrıca iki polis de yaralandı.

Bakanlık olay yerinde iki silah, bir kurÅŸun geçirmez yelek, suikast silahında kullanılan iki dürbün ve çok sayıda mühimmatın ele geçirildiÄŸini duyurdu.

Bakanlığın açıklamasına göre polisler kurallar çerçevesinde açılan ateÅŸe karşılık verdi.

Reuters Haber Ajansı’na göre, bölgedeki aktivistler karşılıklı çatışma iddialarını reddetti. Aktivistler, polisin abisini aradıkları bir adamın evine girdiÄŸini, çatışmaların bundan kaynaklandığını söylediler.

DoÄŸuda Åžiilere yönelik baskı artıyor

Suudi Arabistan’ın doÄŸusundaki Åžii azınlık ayrımcılığa tabii tutuldukları gerekçesiyle Sünni hükümet aleyhinde sık sık gösteri düzenliyor. Suudi Arabistan ise bölgedeki tansiyonun yükselmesinden Ä°ran'ı sorumlu tutuyor.

2011’de Suudi Arabistan’ın Bahreyn’deki protestoları asker göndererek bastırmasının protesto edildiÄŸi günden bu yana bölgede en az 21 kiÅŸi öldürüldü.

2012’de Suudi Arabistan bölgedeki kargaÅŸadan sorumlu oldukları gerekçesiyle ülkenin doÄŸusunda 23 kiÅŸiyi gözaltına almıştı.

ÇarÅŸamba günü ise bir mahkeme Basra Körfezi kıyısındaki Katif ÅŸehrindeki protestolara katıldıkları gerekçesiyle yedi kiÅŸiye 6 ila 20 yıl arasında hapis cezası vermiÅŸti.

Devlet Haber Ajansı’na göre bu yedi kiÅŸi ülkedeki krallığı hedef alan slogan atmanın yanı sıra molotof kokteyli bulundurmak, üretmek ve polise atmak suçlamasından mahkum edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.